גיוס המונים – הסוף להוצאות הספרים המקובלות?
להפוך לרב מכר לפני שהוצאת ספר אחד
לאורך השנים, עבדנו עם כמה סופרים שהוציאו את ספרם בארץ בעזרת קמפיין מימון המונים. התופעה הזאת, של גיוס תומכים כדי לממן את תהליך הכתיבה לפני יציאת הספר לאור, הולכת וצוברת תאוצה – ולאור החדשות של השבוע האחרון חשבתי שכדאי להתייחס אליה, מה היתרונות (והחסרונות) לעומת הוצאה לאור מסורתית, ומה עושים אחרי שהקמפיין נגמר – והעבודה מתחילה?
אם עדיין לא שמעתם על הסופר ברנדון סנדרסון, זה זמן טוב להכיר אותו. סנדרסון הוא סופר רב-מכר ועטור פרסים שכתב עשרות ספרים שנמכרים במיליוני עותקים כל שנה. אבל הסיבה שכדאי לכם להכיר את סנדרסון היא דווקא מהשבוע האחרון, בו הוא גייס למעלה מ-25$ מיליון בשבוע בקמפיין מימון המונים. בפחות מיממה, סנדרסון הפך לקמפיין הקיקסטארטר המצליח בהיסטוריה.
וכל זה בשביל 4 ספרים חדשים, שיצאו לאור רק במהלך שנת 2023.
סנדרסון הוא ממש לא הדוגמה היחידה למימון המונים מצליח בעולם הספרותי. הקמפיין הישראלי של בוגרת יחידת 8200 שרון סורין לספרה איך מחשבים חושבים? גייס למעלה מ-3300% יותר מהיעד המקורי שלו. והיד עוד נטויה.
בפועל, גם ברנדון סנדרסון וגם שרון סורין הפכו לרבי-מכר, עוד לפני שהספר שלהם יצא לאור! אותי זה מרשים. הסיבות להצלחה שלהם שונות זו מזו, אבל עדיין יש הרבה מה ללמוד מהם על מימון המונים ועל עולם הספרות:
- הקמפיין של סנדרסון הצליח בגלל שהוא עבד שנים על פיתוח ותחזוק קהילת הקוראים שלו. הקמפיין של שרון הצליח בגלל שהיה לה רעיון ייחודי, למרות שלא היה לה אפילו קורא אחד. המשותף לשניהם? הם הבינו שלספרים שלהם יש ביקוש מטורף שאף אחד אחר לא יכול (או לא חשב) לספק.
- גם סנדרסון וגם שרון הזניקו את הקמפיין עם סרטון וידאו מפורט, אישי ונגיש מתוך ההבנה שזה לא משנה אם אתם סופרים בינלאומיים או צעירים עם חלום להוציא לאור ספר, תקשורת עם הקהל היא דרך מוצלחת ליצור קהילה הדוקה של קוראים המאמינים בך. עוד על הכוח של סרטוני וידאו במאמר שלנו כאן.
הקמפיין שלי נגמר, מה עכשיו?
הזנקתם את הקמפיין, שיווקתם את הרעיון שלכם וגיבשתם כמות מכובדת של תומכים שמאמינים בספר שלכם. בני, אתם שואלים, מה הצעד הבא? האמת היא שגיוס המימון הוא רק שלב ראשוני בתהליך ההפקה של כל ספר. מרבית הסופרים לא מבינים עד כמה יש עוד להתעסק עם שלבי ההפקה של הספר, מיתוג ועיצוב, שיווק וכמובן הלוגיסטיקה והשילוח של הספרים לתומכים.
על איזה סוג נייר כדאי להדפיס? איך בוחרים בית דפוס?
באיזה פורמט להפיק את הספר? מודפס? אודיו? דיגיטלי?
מי יבצע את העריכה הלשונית? כמה זה צריך לעלות?
כל זה עוד לפני שדיברנו על הוצאה לאור בשוק הבינלאומי!
נכון שמרביתנו יכולים להתמודד עם הנושאים האלה לבד, אבל לא בלי הרבה התעסקות, כאבי ראש וגם – ניסיון וטעיה, שיכולים לעלות בזמן ובלא מעט כסף. הוצאה לאור טובה, מקצועית ומנוסה לא רק תפטור אתכם מהאתגרים הללו, אלא גם תדע למנף את התוכן שיצרתם ברמה גבוהה, לכמה שיותר קוראים, כדי שאתם תוכלו להנות מהגשמת החלום הספרותי שלכם.