שם עט – זה לא סתם מגניב…
סופרים רבים בוחרים לפרסם את ספריהם לא תחת שמם האמיתי אלא תחת שם עט שהם המציאו.
אבל לפני שאתם רצים לבחור לעצמכם שם עט מגניב, בואו נבין תחילה מהן הסיבות שמובילות לכך:
– רצון לעשות הפרדה בין החיים הפרטיים לבין החיים המקצועיים
– התאמת השם לז'אנר של הספר
– הפרדה בין סוגים של מקצועות (ביום לוחם מוסד ובלילה סופר של רבי מכר)
– רק בשביל הכיף והעניין
– אפשרויות שיווק טובות יותר
– הפרדה בין ז'אנרים שונים
כתיבה תחת שם עט היא דבר שכיח למדי ותהיו מופתעים לגלות אילו סופרים מפורסמים אינם משתמשים בשמם האמיתי.
בראש ובראשונה, עומדת אחת הסופרות המפורסמות אי פעם, האישה שבלעדיה הארי פוטר בכלל לא היה נולד – ג'יי קיי רולינג או בשמה האמיתי ג'ואן רולינג. אפשר להסכים בקלות ששם העט שלה קליט ומוכר יותר!
לשם ההשוואה, אותה ג'יי קיי רולינג החליטה לכתוב סדרת ספרי מתח תחת שם העט רוברט גלבריית' (הפרדה בין ז'אנרים!). הספרים לא הצליחו להתרומם, עד שבאורח פלא דלף המידע אודות הסופר האמיתי של הסדרה ומאז, ניחשתם נכון, הסדרה הפכה להצלחה גדולה (כמות המכירות של הספר קפצה ב-150,000%).
גם ד"ר סוס (תאודור סוס גייזל) לי צ'ילד (ג'יימס גראנט) מארק טווין (סמואל קלמנס) ועוד רבים וטובים אחרים נמצאים תחת הרשימה המכובדת.
אם בחרתם ללכת על האופציה של שם עט, אל תקלו ראש בבחירתו, שכן מעתה והלאה הוא יהיה הפנים של המותג שלכם. שם טוב – קל מאוד לזכור, אבל שם רע – קל מאוד לשכוח.
אם עוד לא התחרטתם, בואו נוודא שאתם עושים את הבחירה הנכונה:
1. זה לא התרגיל, זה הגיל – נסו להתאים את השם שלכם לגיל של קהל היעד. שם מבוגר וכבד לא מתאים לספר שמיועד לקהל צעיר ועשוי לפגוע בשיווקו. כמובן שהמצב דומה גם בכיוון ההפוך.
2. לא כל שם מתאים לכל ז'אנר – אם בחרתם לכתוב ספר מתח, נסו ששם העט יהיה מסתורי גם הוא, ובאנגלית לא חסר שמות שישדרו את מה שהספר משדר.
3. זוכרים שדיברנו על ג'יי קיי רולינג? אז היא שיחקה אותה. שם קליט, כזה שנכנס לראש ולא יוצא, שח מט על מגרש שמות העט. נסו למצוא שם שיהיה קל להגות ולזכור אותו, זה יכול לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון.
4. עשו מחקר על סופרים מפורסמים באופן כללי ובז'אנר שלכם בפרט. אל תבחרו שם שדומה לשם של סופר מפורסם, זה יכול להיות הרסני עבורכם.
בהצלחה!