3 הדברים שספר צריך כדי להצליח באמזון
סקיילינג (Scaling) היא פרקטיקה שיווקית ידועה בעולם הפרסום – הגדלת החשיפה ותקציב הפרסום באופן משמעותי ובכך להגדיל את כמות המכירות והרווחים.
קל לחשוב שסקיילינג עובד רק על-ידי הגדלת תקציב הפרסום, אבל הגדלת התקציב מבלי להבין את הקריטריונים הבסיסיים הנדרשים להצלחה תביא לתפוקה שולית פוחתת ובסופו של דבר – לתוצאות חלשות יותר. כדי שנוכל לעשות סקיילינג למכירות הספר הוא צריך לעמוד ב-3 קריטריונים בסיסיים:
לפני שבכלל ניגשים למכירת הספר, צריך לבדוק אם לנושא בו הספר עוסק יש ביקוש רב בשוק הקיים של אמזון. לכן, קודם נבדוק האם לתתי הקטגוריות של הספר יש ביקוש רב וכן נבצע מחקר מתחרים בכדי לראות מה ההצלחה של המתחרים הישירים של הספר.
השלב הבא בסקיילינג, אחרי שמצאנו שיש ביקוש לנושא הספר, הוא למצוא את כל מילות המפתח בהן אפשר להשתמש כדי לחשוף את הספר בצורה מסיבית לקהל היעד הרלבנטי. לשם כך צריך אופטימיזציה ועבודה מתמדת בחיפוש ומציאת מילות המפתח שכבר עובדות בקמפיין, בנוסף למילות מפתח חדשות שיכולות לעבוד.
במקרים רבים, גם אם תוכן הספר עונה על ביקוש מסוים, וביצענו אופטימיזציה לקמפיין, וחשפנו את הספר – החשיפה של הספר לבדה לא תניע קוראים להתעניין בספר. הסיבה קשורה קשר הדוק לתהליך המיתוג: הספר פשוט לא נראה בעיניו של קהל היעד כמו ספר שעונה על הצורך שלהם (בין אם מדובר בספר רומנטיקה, ספרות היסטורית, או ספר עיון מחקרי). לכן קריטי להכין מבעוד-מועד מיתוג תואם שוק – שם, כריכה, ותיאור שיווקיים שיחברו בין הספר לבין הקהל שיחפש אותו. בדוגמא לספר שאנחנו כרגע עושים לו סקיילינג אפשר לראות איך כל חודש הכנסות הספר עולות בהדרגה בין ינואר ליולי: |
|