סטוריטלינג פרסומי – יצירת תוכן ספרותי לפייסבוק
הרבה סופרים נרתעים מעולם הפרסום, בעיקר הודות לסטיגמה שהוא מלא טבלאות אקסל משעממות, ראשי תיבות מבלבלים ומספרים אמורפיים שנזרקים לחלל האוויר. אם היינו רוצים לעבוד עם מספרים – לא היינו הופכים להיות סופרים!
האומנם?
בחלק השני של סדרת המאמרים על פרסום פייסבוק מושלם לסופרים, נסביר כיצד החלק היצירתי משתלב בעולם הפרסום, מדוע דווקא הוא החלק הרלוונטי והחשוב לפרסום הספר שלכם בפייסבוק, ומהם העקרונות ביצירת מודעת הפייסבוק המושלמת.
* כל מה שנשתף הפעם רלוונטי גם אם לא קראתם את החלק הראשון בסדרת פרסום הפייסבוק לסופרים. עם זאת, הוא מאוד מומלץ עבור כל מי שרוצה ליצור קמפיין אפקטיבי וארוך-טווח בפלטפורמה.
מונחי יסוד וכללים מנחים
חשוב לזכור שתוכן ממומן הוא קודם כל, בדיוק זה – תוכן. ממש כמו ספר, העובדה שאנחנו מקדמים אותו לא אומרת שהוא צריך להיות פחות מרתק, מניע, ויוצר עניין. אבל לפני שנסביר איך לייצר תוכן שכזה, נבהיר קודם כל מהו התוכן הרלוונטי שאנו מייצרים:
- תמונה (ויז'ואל): תוכן ויזואלי יוצר הרבה יותר עניין, ובמידה ועברנו תהליך מיתוג נכון לספר שלנו כבר יש אימג' חזק ודומיננטי שמכיל בתוכו את כל המסרים והערכים הרלוונטיים: אנחנו מדברים כמובן על הכריכה.
כלל מנחה: יחס של 1:1, רזולוציה של לא פחות מ-1080×1080 פיקסלים.
- טקסט (קופי): הטקסט שיופיע בגוף המודעה ומכיל, מעל לכל, את ההצעה שלה – מה אנחנו מציעים לקוראים שהופך את הספר שלנו לרלוונטי ביותר עבורם? אחרי הכל, התמונה היא מה שתופס את תשומת הלב, אבל הקופי, הטקסט – הוא מה שמשכנע אותם לקרוא.
כלל מנחה: קצר ומדויק. לא יותר מ-90 תווים.
- טקסט כחלק מהתמונה (מיקרו קופי): מיקרו קופי הוא השם שאנחנו נותנים לכל טקסט שיווקי שנמצא בתוך התמונה. כל הצעת מבצע, כל סלוגן, כל מילה שמעוצבת לתוך האימג' המכירתי שלנו נחשב מיקרו קופי.
כלל מנחה: 20% מיקרו-קופי, 80% ויזואלי. פחות מ-20% מהתמונה יכול להיות מיקרו-קופי.
- הנעה לפעולה (CTA): עם כל ההנאה בכתיבת תוכן יצירתי מקורי, מטרת המודעה שלנו היא תמיד למכור. לכן כל מודעה חייבת להכיל ולתעל את קהל הקוראים שלה לעבר מטרה מסוימת – בין אם זה לקרוא את הספר האחרון שלנו או לרכוש את המוצר שישנה את חייהם.
כלל מנחה: הנעה אחת לפעולה. מה הרווח, ההצעה המרכזית של הספר שלנו – לבחור אותה ולדבוק בה.
- כותרת המודעה ותיאור הלינק: 2 חלקי הטקסט שמלווה את יעד ההנעה לפעולה שלנו – רוב הפעמים מדובר בלינק לעמוד הספר. הטקסט הזה יכול להתכתב או להיות חלק מהקופי המרכזי של המודעה, או לעמוד בפני עצמו – אבל הוא חייב להמשיך ולייצג את אותם הערכים והמסרים.
זמן לספר סיפור – יצירת ויז'ואל וקופי
התחלנו מנקודת ההנחה שמודעת פייסבוק היא יותר תוכן מאשר פרסומת, ולא לחינם המודעות היעילות ביותר בפייסבוק מוצגות כחלק מה"פיד" הנגלל של משתמשי הפלטפורמה החברתית. עכשיו כשהבנו קצת יותר מהו התוכן שמצופה מאיתנו לייצר, נוכל לאגד אותו לכדי מודעה מוצלחת.
ויז'ואל – הכלל הויזואלי החשוב ביותר בכל אקט מכירתי הוא להראות את המוצר. לקוראים במיוחד יש הערכה גבוהה מאוד לעולם הספרים ולאסתטיקה שמקיפה אותו. בהתחשב בעובדה שעד ל-90% מביצועי הפרסום בפייסבוק נשען על התמונה, עלינו לנצל זאת כדי להציג להם את הספר בצורה המושכת ביותר ולחשוב: אילו עוד אלמנטים ויזואליים זמינים לנו?
האם הספר חלק מסדרה?
באילו פורמטים הספר שלנו זמין, והאם אנחנו משווקים לקוראי כל הפורמטים או לקוראי פורמט ספציפי (כמו ספר שמע)?
האם לספר יש ביקורות חיוביות משמעותיות?
המלצות מאנשי מקצוע / גורמים מוכרים?
כל אלה יעזרו להגברת היעילות של התוכן הויזואלי למשוך מיידית את קהל היעד, ולהראות לו שהתוכן שלנו לא רק מעניין – אלא יוצא דופן.
קופי – מודעה מספרת סיפור. נקודה. קופי של מודעת פייסבוק מוצג כחלק בלתי נפרד מהתוכן ברשת החברתית, ולכן הוא הרבה יותר קצר, ונקרא הרבה יותר מהר – לא סתם פייסבוק ממליצה להשאיר את תוכן המודעה קצר מ-90 תווים. בתוך 90 התווים הללו, אנחנו צריכים לעורר בקורא אמפתיה. זה כל תפקיד הטקסט במודעה: לגרום לקורא להרגיש שאכפת לו מהסיפור שאנחנו רוצים לספר לו, מהמוצר שאנחנו רוצים שיכניס לביתו, מהספר שאנחנו רוצים שהוא יוריד…
מה מייחד את הסיפור שלנו – האם הוא מעורר השראה? האם הוא יוצא דופן בז'אנר?
אילו כלים וערכים הקורא הפוטנציאלי יקבל?
מה תהיה ההשפעה של הספר על הקורא?
מה הרווח המיידי (או ארוך הטווח) שאנחנו מציעים לו?
לדבר לקהל – יצירת שפת מותג
מודעה לא נוצרת בואקום, היא כלי תקשורת שנועד לחבר ביניכם לבין קהל הקוראים שלכם, וכמו בכל שיח בין אנשים, חיוני לקחת בחשבון את הציפיות של הצד השני מכם.
הכירו את הז'אנר שלכם הספרותי שלכם, את תחומי העניין של הקהל שלכם, ואת גבולות הגזרה שלו. מודעה שמציגה ספר עיון אקדמי לא תשתמש בסלנג, רומן היסטורי לא ישתמש בתיאורים עכשוויים; היו עקביים וברורים, ותמיד תזכרו מהם הערכים המובילים את המותג שלכם כסופרים, או של הספר שלכם כמוצר.
הכי חשוב – להתנסות
הזמינות המיידית והעלות הנמוכה לפרסום אפקטיבי בפייסבוק, הופכים כל שינוי בתוכן המודעה לקל – וכדאי מאוד. הודות לניתוח המעמיק שפייסבוק מציעה לפלטפורמת המודעות שלה, ניתן ורצוי להתנסות ביצירת תוכן אחר במידה והמודעה לא עולה על הציפיות שלנו: עיצוב חדש, הצגת ערכים שונים בתיאור; לפעמים שימוש בשפה אחרת (מילולית או ויזואלית) יכולה לגרום להבדלים מהותיים בביצוע.
וממש כמו עם ספרים – ככל שנצבור יותר ניסיון, כך יהיה לנו יותר קל לזהות ולייצר תוכן רלוונטי, מדויק וטוב יותר, שלא רק עובד – אלא גם מספר סיפור.