5 טיפים שיעזרו לשפר את תיאור הספר באמזון ולמקסם מכירות
אז אחרי שהסברתי בפוסטים קודמים כי תיאור הספר הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בשיווק ספר באמזון ואיך הוא אמור להיראות, הגיע הזמן לטיפים קטנים שיוציאו אתכם ואת הספר שלכם גדולים:
-
התמקד בספר ולא בעצמך – בין אם הספר שלך הוא ספר פרוזה או ספר עיון, שים לב שאתה לא מגזים בהרעפת אהבה עצמית. תפקידו של התיאור הוא להציג את הספר ולא את מי שכתב אותו. אם כתבת ספר עיון, כן חשוב לציין מי אתה ומה הופך אותך למומחה בתחום, אבל בהחלט לא כדאי למתוח את הגבול – זה עשוי לעורר אנטגוניזם מצד הקורא.
-
**שימוש ב-HTML – **בתיאורים רבים באמזון קיים טקסט מודגש, כותרות גדולות ונקודות תבליט. אבל איך בדיוק זה קורה וכיצד אני יכול להוסיף את הדברים הנ"ל גם לתיאור שלי? התשובה היא קצרה ופשוטה – תבניות HTML. אנשים טכנולוגיים יכולים למצוא את כל התבניות הרלוונטיות באינטרנט ולהוסיף אותם בתיאור שלהם לבדם, אבל גם למי שפחות מסתדר יש פתרון: אתרים רבים מאפשרים לך לכתוב את התיאור כמו שהיית רוצה שיראה (הגדשות, כותרות וכו') ועושים עבורך את ההמרה לנוסח עם HTML.
-
תרגול, תרגול ועוד תרגול – כמו כל יכולת בחיים, גם יכולת כתיבה ניתן לפתח ולשפר. בפעם הראשונה שתיגש לכתוב את תיאור הספר הוא לא יהיה טוב קרוב לוודאי, אבל ככל שתתרגל, תלמד ותתנסה יותר – ככה הסיכוי שלך להגיע לנוסח מוצלח גדל.
-
שתף עיניים נוספות בתוכן – אחת הדרכים הטובות להשתפר בכתיבת תיאור היא לבקש חוות דעת מהסביבה הקרובה. כתבת תיאור לספרך ואתה רוצה לדעת היכן אתה עומד? בקש מחברים, משפחה וקולגות לקרוא את הנוסח ולהעיר הערות, גם חיוביות וגם שליליות, כל הערה היא עוד נדבך בדרך אל התיאור המושלם.
-
**אל תגלה את הסוף **– אם אתה חובב של התוכנית נינג'ה וכבר בשלב המוקדמות היו אומרים לך מי המנצח של העונה, את מי הוא ינצח בגמר ואיך בדיוק זה קרה – האם היית משקיע מזמנך ויושב לראות את כל תוכניות העונה? כנראה שלא.
בתיאור הספר המצב הוא דומה. אם היו מגלים לך בתיאור הספר איך הוא
מסתיים, האם היית קונה אותו? גם כאן, התשובה היא כנראה שלא.
אתה צריך לחלוק מספיק מידע עם הלקוח כדי שהוא יסתקרן וימשיךלהתעניין בספר, אך בשום פנים ואופן אל תעניק לו את החלק הכי חשוב ו
מעניין במתנה, הוא פשוט לא ירכוש את הספר שלך וימשיך לבא אחריו.