על סיקורים ומסקרים באמזון, ולמה זה חשוב?
Top Contributor – יש מבקרים ויש מבקרים VIP
קשה להגזים במידת החשיבות של סיקורים (Reviews) באמזון.
מכיוון שרוב האנשים מאמינים ל "חכמת ההמונים", כמות הסיקורים היא מדד חשוב מאין כמוהו לקידום הספרים שלכם. אמזון מכירים בכך ולכן כותבים את מספר הסיקורים ישירות מתחת לשם הספר, כדי להקל על הקורא לקבל החלטה אם להמשיך ולשקול רכישה של הספר.
לאחרונה הכניסה אמזון תת קבוצה לתוך קבוצת המסקרים שלה תחת השם הזה Top Contributor. זוהי קבוצה שנבחרת באופן מאוד מוקפד ע"י אמזון עצמה כמומחים בתחום אחד וספציפי. בכל תחום ישנם מספר מסקרים שנבחרו הנחשבים ל- Top Contributor והם מסומנים בכוכב ירוק ובכיתוב ירוק המציין שהם Top Contributor והקטגוריה בה הם מומחים.
לאחר שהעליתם ספר לאמזון, תבדקו את רשימת סוגי המסקרים הנוספים, האם תוכלו לגייס מסקרים עבור ספריכם מאחת הקבוצות האלו?
סוג מסקרים נוספים באמזון
מסקרים מקצועיים – אנשים שכתיבה של סיקורי ספרים הינה המקצוע שלהם. עבור חלקם מדובר בתחביב ועבור אחרים זוהי ממש עבודה למרות שהם לא מתוגמלים עליה ולא מקבלים על הסיקורים שלהם תשלום! לאמזון עצמה יש הרבה מסקרים מקצועיים כאלו שקוראים ספרים וכותבים עליהם ביקורות בצורה האובייקטיבית ביותר. המסקרים מתמחים בקטגוריות מסוימות וניתן לשלוח אליהם הצעה ובקשה לסיקור הספר. את ההצעה שולחים למייל שלהם כשהיא מנוסחת בצורה המותאמת לאותו סוקר והיא חייבת לכלול קישור לספר אותו הם יצטרכו להוריד. הבעיה עם מסקרים מקצועיים היא שהם מאוד מבוקשים ונשלחים אליהם המוני מיילים כאלו ביום. לכן, יש סיכוי גדול שהספר שלך לא יסוקר על ידם אלא אם כן אתה סופר מפורסם עם המוני עוקבים.
בלוגרים המתמחים בסיקורים – ישנם בלוגרים שתחום ההתמחות שלהם הינו סיקורים. על זה מובנים הבלוגים שלהם וזו אחת הדרכים בה הם מובילים אליהם גולשים. ניתן לשלוח לבלוגרים האלו הצעה ובקשה לסיקור הספר. את ההצעה שולחים אליהם למייל הנמצא לרוב באתר עצמו ובקשה לסיקור הספר. את ההצעה כדאי לנסח בצורה שיווקית והיא חייבת לכלול קישור לספר אותו הם יצטרכו להוריד.
בלוגים בתחומים הרלוונטיים לספר – ישנם בלוגרים רבים עם בלוגים המתמחים בנושאים שונים. אם הספר שלך הינו בנושא מסוים שיש עליו בלוגים, ניתן לפנות אליהם ולבקש סיקורים. את ההצעה כדאי לכתוב בצורה שיווקית והיא חייבת לכלול לינק לספר ובקשה לכתיבת סיקור אובייקטיבי.
חברים טובים – רשימת החברים הטובים שלכם היא מקור מעולה לסיקורים. כדאי לפנות אליהם בצורה ישירה ואחריה גם לשלוח להם מייל עם קישור לספר. אפשר אפילו לבקש מהם לבקש מחברים נוספים שלהם ובכך לנסות ולהגדיל את רשימת הסיקורים שלכם.
מכרים – אם תפשפשו ברשימת הטלפונים שלכם, תגלו שיש לכם גם לא מעט מכרים! פנייה אישית שלכם לאותם אנשים יכולה להוביל לסיקורים ואולי אפילו לסיקורים טובים J . כדאי לשלוח אליהם מייל עם קישור לספר ולהסביר מה אתם באמת מבקשים מהם. במקרה זה, כדאי לזכור שמדובר בטובה שהם עושים לכם ולכן ייתכן שתצטרכו לתזכר אותם שוב… ושוב…
רשתות מדיה חברתית – גם כאן תוכלו למצוא הרבה חברים שלכם – גם אם לפעמים מדובר בחברויות ווירטואליות בלבד, שיכולים להוריד את הספר שלכם, לקרוא ולתת לכם סיקור. לכן, כדאי לקדם את הספר שלכם ברשתות אלו בין אם מדובר ב- Facebook, ב- Tweeter או בכל רשת חברתית אחרת. היתרון הגדול של הרשתות החברתיות הוא היכולת שלכם להגיע להמוני אנשים בקלות יחסית, שאולי גם ישתפו אחרים ויבקשו מהם. יתכון נוסף הוא העובדה שמדובר ברשתות המצויות בכל העולם ויש סיכוי שמה שביקשתם יגיע לעוד ועוד אנשים. אף אחד לא מבטיח לכם סיקורים, אך אם תתמידו ותבקשו בצורה שיווקית, בהחלט יש סיכוי שתקבלו לפחות כמה.