למה סינים רוצים ללמוד עברית?
סינית ועברית הן השפות העתיקות ביותר שעדיין בשימוש בעולם. האלפבית העברי בעל 22 האותיות הפונטיות התפתח לפני 3000 שנה, ובאותה תקופה התפתח במקביל הכתב הסיני, עם כ – 3000 סימנים הנמצאים בשימוש עד היום. בעוד ששיטות כתב אחרות מאותה תקופה נעלמו מהעולם, העברית והסינית ממשיכות להתקיים עד היום.
רבים מאמינים שלמידת הכתיבה והדיבור בעברית ובסינית במקביל מהווה את הטווח הרחב ביותר האפשרי של פיתוח המחשבה והתודעה האנושית, המונחית על ידי שיטת הכתב ופיתוח השפה. למידה של קריאה, כתיבה וחשיבה בשתי השפות גם יחד מונעת חשיבה וראיה חד-צדדית של העולם. ידיעת העברית והסינית גם יחד מספקת את האפשרות הטובה ביותר להגיע לשורשים של תרבות הכתב של האנושות.
מסיבות אלו ונוספות, קמו החל משנות ה-80 מרכזים רבים ללימוד עברית בסין, בעיקר באוניברסיטאות, ומספר הסטודנטים הלומדים בהם עולה בכל שנה.
בשנת 2017 הוקמה האוניברסיטה הישראלית הראשונה בסין, בעיר שנטאו שבדרום המדינה. המיזם הוא פרי שותפות בין הטכניון, הקרן הפילנטרופית של לי קא שינג, מהאנשים העשירים בעולם, והממשל הסיני. בטקס חנוכת מכון גואנגדונג-טכניון, אמר נשיא הטכניון: "זה עידן חדש של מחקר ישראלי-סיני משותף במדעים, בהנדסה ובמדעי החיים". חתן פרס נובל, פרופ' צ'חנובר, הוסיף: "הסינים לא צריכים מאיתנו ידע מדעי, מה שאנחנו כן יכולים לתת להם הוא שינוי תרבותי".
ומה נדרש כדי להעמיק את לימודי השפה העברית בסין?
נכון, ספרים בעברית!
מסיבה זו פנו אלינו ביריד הספרים הבינלאומי נציגים של פלטפורמה דיגיטלית להפצת ספרים לאוניברסיטאות, וביקשו ספרים בעברית בכל תחומי מדעי הרוח. ספרים אלו יגיעו לספריות הדיגיטליות של האוניברסיטאות בסין ויעזרו לעוד סטודנטים סינים שקדנים ללמוד עברית, יהדות ותרבות ישראלית.
רוצים לראות סינים שמדברים עברית?
צפו בסרטונים אלו:
http://www.youtube.com/watch?v=dmcr0yHL9vo
http://www.youtube.com/watch?v=hHhB4rdlfmE