מה השתנה בשוק ספרי הילדים בסין?
CCPPG היא ההוצאה לאור הגדולה ביותר בסין לספרי ילדים עם כ-1,500 כותרים כל שנה, 5 עיתונים יומיים ו-11 מגזינים המודפסים במאות מליוני עותקים. השנה הכריז נשיא החברה על שינוי משמעותי באופי התכנים לספרי הילדים. ממה נובע השינוי? עם ביטול מדיניות הילד האחד, גדל עכשיו דור שלם של ילדים שיש להם לפחות אח אחד, לדור שלם של הורים שהיו ילדים יחידים וחסרים את הכישורים החברתיים של התנהלות במשפחה רחבה.
לכן החליטו CCPPG להתמקד בסוג התוכן שהשוק דורש: ספרי ילדים המדברים על רגשות, התנהגות, נימוסים, שיתוף וחברות, פיתוח קישורים חברתיים וערכים חיוביים. בנוסף, חשיפת ילדים קטנים מאוד לנושאים מדעיים ועקרונות פיזיקליים, לטיפוח המיומנות המדעית. השנה החליטו ב CCPPG להעדיף איכות במקום בכמות, והמושג "איכות" בהקשר זה מתייחס לתוכן החדש שנדרש על ידי השוק.
שינוי נוסף מגיע מרפורמה שמבוצעת במערכת החינוך הסינית לקראת שנת 2020, כאשר מושם דגש חזק על קריאה כתרבות פנאי ודרך לרכישת ידע. בתי הספר מקימים עוד ועוד כיתות קריאה, אבל הבעיה: למורים אין די אמצעים או הכשרה להנחיל את הקריאה, לכן זהו אחד האתגרים שחברת CCPPG החליטה לקחת על עצמה ואחת ההזדמנויות העסקיות לפיתוח החברה במודל חדש.
במטרה להיות חברה המספקת "שרותי קריאה" במקום סתם "הוצאה לאור" פתחה CCPPG "גן פלאות" (Wonderland) ענק של 5,000 מ"ר בו מוכרים כ-60,000 מוצרי תוכן שונים כולל ספרים, מגזינים, מוצרים דיגיטליים וצעצועים מתוחכמים, המבוססים על התפיסה של "קריאה תוך כדי התנסות". זוהי חנות הספרים הגדולה ביותר בסין וציון דרך תרבותי עבור ילדים סיניים. גל הפלאות הזה מושך אליו ילדים וסטודנטים מכל רחבי סין, המגיעים בטיולים מאורגנים מטעם בתי ספר להנות מהחוויה המיוחדת.
במסגרת תערוכת הספרים בבייג'ין שמתקיימת 21.8-25.8, והקשרים שלנו עם הוצאת CCPPG אבקר גם בגן הפלאות הזה.
אמנם אני כבר מזמן לא ילד… אבל ללא ספק אהנה מכל רגע ?