כלי החשיפה של אמזון נחשף!
בכל רגע נתון, אמזון משווקת יותר מ-40 מיליון ספרים וכותרים למיליארדי אנשים ברחבי העולם. מעבר לפוטנציאל האדיר שיש לשוק הדיגיטלי הזה, המשמעות של המספרים האדירים האלה היא שכדי שספר ישווק ויימכר בהצלחה באמזון, כמה שיותר אנשים חייבים להיחשף אליו.
כדי לבלוט בשוק רווי ועצום ממדים כמו אמזון, סופרים עצמאים חייבים להשתמש בכל הכלים הנמצאים לרשותם. למזלנו, אמזון מספקת לא מעט כלים שימושיים לסופרים המשווקים את ספריהם בפלטפורמה שלה – אבל ממש כמו בעולם הספרים, לא כולם חשופים אליהם. הכלי השיווקי העמום עליו נדבר היום לא רק חיוני להבנת מצב הקמפיינים של כל ספר, הוא כלי שאחרי שתשלטו בו – לא תוכלו להסתכל על שוק הספרים באותה הדרך.
ה-Impression Share Search Term Report, כלי החשיפה החדש של אמזון, מספק "רק" שני מדדים חדשים בהשוואה לדו"חות הקודמים של אמזון. במאמר הבא לא רק שנסביר על כל מדד ומה המשמעות שלו למאמצים השיווקיים של ספרים באמזון, אלא איך לנתח אותם כדי לקבל תמונת מצב מקיפה על נתח השוק שהקמפיין הספציפי של כל ספר תופס.
מהם שני המדדים החדשים שאמזון מספקת לסופרים?
- Share \ כמות: מהו הנתח הכמותי שקיבלה כל מילת מפתח בפרק זמן מסוים.
מילות מפתח באמזון כשמן כן הן: המפתח לחשיפת הספר שלכם לכמה שיותר מקהל הקוראים שלו. המדד הכמותי מאפשר לנו לראות לא רק כמה חשיפות קיבל הקמפיין שלנו עבור כל מילת מפתח, אלא גם מה היה אחוז החשיפה של הקמפיין שלנו בהשוואה לכל הקמפיינים באמזון שטרגטו את אותה מילת מפתח.
למשל, אם בחרנו לטרגט את מילת המפתח "Political Thriller" ואחוז החשיפה שלנו עומד על 20%, זה אומר שהקמפיין שלנו קיבל נתח של 20% מעוגת החיפוש והחשיפה של המונח הזה באמזון.
- Rank \ דירוג: איפה הקמפיין שלנו ממוקם בהשוואה לקמפיינים אחרים על אותה מילת מפתח?
המדד הנוסף שאמזון מספקת בדו"ח החדש שלה הוא היכולת לראות איפה כמות החשיפות שקיבלנו מדורגת בהשוואה לכל שאר הקמפיינים שהתבייתו על אותה מילת מפתח. אם נשתמש בדוגמה הקודמת: אם הקמפיין שלנו דורג במקום ה-4 עבור "Political Thriller", זה אומר שיש רק עוד 3 קמפיינים שקיבלו נתח חשיפה גבוה משלנו.
ככל שהדירוג נמוך יותר – כך המקום של הספר גבוה יותר במדד.
*נקודה חשובה, הדירוג מתייחס לכל החשבון – כלומר, אם מילת מפתח חוזרת על עצמה בכמה קמפיינים, הדירוג שנקבל יהיה כללי עבור כולם.
בעזרת 2 המשתנים הללו נוכל לחשב בחשבון פשוט גם את גודל הביקוש שיש לכל מונח חיפוש – וכך, לשוק כולו. מכאן, נוכל להסיק מסקנות שיעזרו לכל סופר לקבל החלטות מושכלות בקשר להמשך השיווק: באילו חזיתות שיווק הספר "מצליח" (דירוג נמוך ונתח שוק גבוה), אבל יותר חשוב – באיזו נישת שוק עוד יש מקום לשיפור והתרחבות.
לדוגמה:
אחד הספרים שלנו הוא ספר ילדים שיכול להתאים גם לבנים וגם לבנות, והאסטרטגיה שבנינו כוללת את שני המגדרים. בקמפיין שלנו לספר, החלטנו לטרגט את שני המונחים שפונים לשני קהלי היעד הללו: "activity book for boys" לעומת "Activity book for girls". איך נדע באיזה מונח כדאי לנו להשקיע יותר לאורך זמן? התשובה נמצאת בכלי ה-Impression Share.
בלי כלי ה-Impression Share, אם השקענו אותה כמות בבידים לכל מונח, כל מה שהיינו רואים הוא מספר החשיפות שהקמפיין שלנו קיבל:
אבל בעזרת כלי ה-Impression Share, התמונה המלאה משתנה לחלוטין:
בעזרת חשבון פשוט נוכל לחשב בקלות מהו "גודל העוגה" המקסימלי לכל מילת מפתח:
כלי ה-Impression Share מראה לנו שכמות החשיפות ה"זמינה" ל-Activity book for boys היא 2000, בעוד שכמות החשיפה הזמינה ל-Activity book for girls היא רק 400 – קטנה פי 5!
בעוד שהחלק שלנו בעוגת ה"activity book for girls" גדול יותר, העוגה של “activity book for boys” (הביקוש שיש בשוק לספרים בתחום הזה) גדולה יותר. לכן, נשקול להגדיל את הבידים דווקא שם, כי בהכרח יהיה לנו יותר לאן להתפתח בנתח השוק הזה.